www.maikelbergman.nl

copyright © 2021 Maikel Bergman Music Files

info@maikelbergman.nl

contact
Home Maikel Bergman Videoproducties Audioproducties Contact
Maikel Bergman audio- en videoproducties

Laatste nieuws

Klik hier …

Een stukje geschiedenis…

Al van kinds af aan speelde ik graag op de piano. Toen ik wat ouder werd begon ik voor het eerst echte muziekstukken te spelen, zoals Für Elise en Ballade Pour Adeline. Het probleem was echter dat ik geen noten kon lezen (en nog steeds niet kan!). Dus ging ik bij het muziekstuk alle noten bijschrijven met behulp van een notenbalkboekje. Elke noot zocht ik op en schreef ik in de muziek zelf, vaak ook nog met de verkeerde benamingen.

Als ik dan een regel had uitgeschreven ging ik oefenen, en al vrij snel kon ik zo’n regel dan al spelen. Opvallend was het dat - als ik zo’n regel eenmaal kon spelen - ik de bladmuziek met bijgeschreven noten helemaal niet meer nodig bleek te hebben: op de een of andere manier onthield ik het. Het nadeel daarvan was dat als ik een liedje wilde spelen, ik altijd vooraan moest beginnen. In het midden inzetten was geen optie: dat lukte gewoon niet.

Ook als ik een liedje aan het spelen was en ik raakte even van de wijs, kon ik vaak ook weer helemaal opnieuw beginnen. Dus voor- en nadelen zaten elkaar behoorlijk in de weg.


Kinderkoor

In de loop der jaren ging dat gelukkig steeds beter. Toen ik in 2003 een kinderkoor oprichtte, besloot ik om dat te gaan begeleiden met een keyboard, omdat dat kinderen wat meer zou aanspreken. En dat bleek het geval te zijn, want nu begeleid ik nog elke week mijn kinderkoor en treed ik meerdere keren in het jaar op met mijn koor.


Youtube

Begin 2008 wilde ik eens voor de lol een liedje dat ik speelde op Youtube zetten. Daar bleek onverwacht veel naar gekeken te worden. Dat smaakte naar meer. Al gauw had ik verschillende liedjes ingespeeld en op mijn Youtube-kanaal gezet.


Inmiddels staan er diverse video’s op mijn Youtube-kanaal, waar al meer dan 340.000 keer naar gekeken is!

Dagelijks krijg ik dan ook verzoekjes binnen voor het inspelen van bepaalde liedjes, voor bladmuziek, voor optredens en ga zo maar door. Zodoende heb ik nu voor het eerst zelf bladmuziek geschreven, omdat daar zoveel om wordt gevraagd. Uit de reacties die daar weer op volgen ga ik weer kijken of dat een vervolg gaat krijgen.

Youtube-kanaal: www.youtube.com/user/have1niceday